Om Tine og Butik Jolander

Billede af Tine JolanderDa jeg åbnede min butik – JOLANDER – fandt jeg løsningen på mit dilemma. Jeg har aldrig kunnet finde ud af om jeg skulle lave mine egne ting eller om jeg skulle sælge nyt kunsthåndværk og design eller om jeg hellere skulle følge min passion for loppemarkeder og gamle skønne ting og sager. Nu gør jeg alle tre ting på een gang.

I butikkens baglokale syr jeg elefanter, mus og tørklæder, jeg laver hårbøjler og sætter gamle postkort og billeder i rammer. Jeg laver også puder på bestilling og maler og reparerer gamle småmøbler.

Oprindelig er jeg uddannet væver og havde eget værksted i mange år. Jeg har bestyret to museumsbutikker og boede i en årrække i Tyrkiet og derefter i USA. Nu har jeg fået foden under eget bord i en gammel slagterbutik hvor der stadig er marmorvægge og stenfliser på gulvene. På en funky måde danner det sort/hvide marmor en god baggrund for det meget farverige udvalg på hylderne.

Her er gamle svenske glasbakker, ny keramik og amerikanske vintage quilts. Her er tørklæder, puder, lysestager og smukke æsker til opbevaring. Her er foldede lampeskærme og lamper. Og jeg finder hele tiden nye, gamle ting, eller også laver jeg noget selv.